Private lease zonder BKR

Het rijden van een private lease auto kan negatieve gevolgen hebben voor het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek. Je wordt namelijk bij de meeste leasemaatschappijen BKR geregistreerd wanneer je een private leasecontract afsluit. Is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor private lease zonder BKR registratie?

Private lease auto

Het rijden van een private lease auto kent vele voordelen. Je hoeft ten eerste geen grote investering te doen voor de aankoop van een nieuwe auto. En daarnaast heb je geen onverwachte kosten zoals dure reparaties aan je auto of hoge onderhoudskosten. Voor een vast bedrag per maand is namelijk alles inbegrepen; Afschrijving, wegenbelasting, verzekering, onderhoud- en reparatie, pechhulp en eventueel vervangend vervoer. Door te kiezen voor een private lease auto ga je voor een bepaalde periode een financiële verplichting aan. Hiervoor wordt je BKR geregistreerd.

Private lease auto zonder BKR registratie

Alle private leasemaatschappijen die voorzien zijn van het Keurmerk Private lease registreren de leasecontracten bij het BKR of een soortgelijke instantie. Ben je van plan om een private lease auto te rijden en wil je liever niet BKR geregistreerd worden dan is het raadzaam om goed de voorwaarden te checken voordat je besluit een private leasecontract af te sluiten. De kans is echter klein dat je een leasemaatschappij zult vinden die geen BKR registratie doet. Op de website van private lease vergelijker Mijnprivatelease.com kun je per leasemaatschappij zien of er wel of niet een BKR registratie plaatsvindt.